صندوق های جمع سپاری

شاید برایتان پیش آمده باشد که سرمایه ی اندکی داشته باشید و ندانید با آن چکار کنید، چراکه نمی توان با آن کسب وکار خاصی راه اندازی کرد و بهره بانکی آن هم زیاد نیست. این موضوع باعث شد تا ایده ی سرمایه گذاری جمعی شکل بگیرد. جمع‌سپاری از نظر مفهومی عبارت است از حمایت داوطلبانه گروهی از مردم از یک پروژه، فرایند، اجرا یا ایده. این حمایت ‌می‌تواند به‌صورت مالی یا معنوی باشد.

درکشورهای پیشرفته سرمایه گذاری جمعی به خوبی رشدکرده وحتی در قانون برای این نوع سرمایه گذاری مصوباتی درنظرگرفته شده است.

دراین فرآیند، یک شخص به عنوان سرمایه پذیر طرح وایده ی خود را در وب سایت های مربوط مطرح می کند و هزینه ی این طرح را نیز عنوان می کند، درطرف مقابل کسانی که سرمایه های خرد وکلانی دارند این طرح ها را بررسی می کنند، درصورت پسندیدن طرح ها سرمایه گذاری بر روی این ایده را انجام می دهد.

فرآیند جمع سپاری بدین صورت است که شخص یا گروهی برای اجرای ایده خودشان در شروع کار از دیگران دعوت می‌کند از آنها حمایت کنند تا بتوانند ایده خوشان را به سرانجام برسانند. حمایت کنندگان در این روش به‌دنبال سود مستقیم نیستند و درصورت شکست ایده، مجریان را مورد بازخواست قرار نمی‌دهند.

اگر به ترکیب واژه جمع‌سپاری دقت کنید به دو کلمه جمع و سپردن خواهید رسید، در یک پروژه جمع‌سپاری ایده خودتان را مطرح کرده و درخواست حمایت می‌کنید. اگر صرفاً حمایت مالی مد نظر باشد،در صورتیکه درخواست واریز مبلغ را با فروش مقایسه کنید به این نکته پی‌خواهید برد که حمایت کنندگان به نوعی واقعی‌ترین مشتریان شما هستند و برای یک کسب‌وکار نوپا شناخت مشتریان واقعی و متقاعد کردن آنها از مهمترین بخش‌هایی اجرایی است.

پس در جمع‌سپاری حتی اگر شکست هم بخورید و نتوانید حدنصاب حمایت لازم را کسب کنید، آمار نسبتا دقیقی از مشتریان و مخاطبان واقعی خود پیدا خواهید کرد. علاوه براین سایت‌ها و مراکز جمع‌سپاری اعتبار اجتماعی و تخصصی بالایی دارند و مانند یک رسانه، شما و ایده‌تان را بدون صرف هزینه‌ای، حتی بهتر از یک مرکز تخصصی تبلیغات معرفی ‌می‌کنند.

انواع روش‌های سرمایه گذاری جمعی

 

  • سرمایه پذیری سهام محور
    در این روش سرمایه پذیر بخشی از سهام شرکت را به نام شخص یا شرکت سرمایه گذار قرار می دهدو سرمایه گذار درسود شرکت سهیم می شود.
  • سرمایه پذیری اهدا محور
    در این روش سرمایه پذیر،سرمایه گذار رادرموفقیت پروژه اقتصادی توجیح می کند وسرمایه گذاربه دلایل فرهنگی هنری ویا برند سازی نام یا شرکت خود به سرمایه گذاری درفعالیت اقتصادی می پردازد.
  • سرمایه پذیری بدهی محور
    دراین روش افرادبرای به دست آوردن بهره سرمایه گذاری می کنند البته میزان بهره دراین روش از بازار پولی پایین تر است. دراین روش نیازبه داشتن سفته وضمانت های بالای بازار پولی نیست.
  • سرمایه پذیری پاداش محور
    دراین روش افرادبه منظور دریافت پاداش یا جایزه یا کالا سرمایه دراختیار سرمایه پذیر قرارمی دهند.به طور مثال یک نمونه از دستگاه های دانش بنیان را به عنوان اولین تولید شرکت دانش بنیان از سرمایه پذیر دریافت می کنند.

جمع‌سپاری در ایران به شکل سنتی تاریخ و پیشنیه زیادی دارد اما به شکل امروزی و با استفاده از ابزارهای توسعه و فناوری اطلاعات قدمت زیادی ندارد. وب‌سایت‌های راه‌اندازی شده برای این امر همگی در ابتدای راه هستند و هنوز پروژه‌های بزرگ و زیادی از این طریق اجرا نشده‌اند لذا این شاخه از فعالیت های مالی فناورانه هنوز ظرفیت کافی برای پذیرش کسب و کارهای نوین را دارد بخصوص اگر ا تکنولوژی هایی مثل زنجیره بلوک (Blockchain) و ابزار پرداخت رمز ارزها (Cryptocurrencies) همراه شود.

من به عنوان یک مشاور در این حوزه می توانم خدمات متنوعی را در زمینه تأسیس صندوق های جمع سپاری و یا تأمین مالی پروژه های شما بر اساس جمع سپاری، به شما اراه دهم. پس پیشنهاد میکنم برای آشنایی بیشتر با این خدمات:

  • هم اکنون جنرال کاتالوگ سایت را دانلود و مطالعه کنید.
  • مقالات مرتبط را در وبلاگ این سایت مطالعه فرمایید.
  • با پرکردن فرم مشاوره، از فرصت یک جلسه مشاوره رایگان غیر حضوری بهره مند گردید.

همچنین در صورت تمایل می توانید از امکانات آموزشی موجود در منو آکادمی سایت نیز استفاده فرمایید.

در حال حاضر دوره آموزشی با این عنوان وجود ندارد

در حال حاضر محتوای آموزشی با این عنوان وجود ندارد

در حال حاضر منابع مطالعاتی با این عنوان وجود ندارد